Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

Megúszhatjuk az estét Két hét múlva örökké (Viasat3, 18.55) is – de azért bőven lesz ennél jobb opció. Ebben a romantikus komédiában Hugh Grant a tőle megszokott, léha bugyibubus-karaktert hozza: ezúttal egy ingatlanokkal foglalkozó nagyvállalat fejese, míg Sandra Bullock egy éles eszű, karakán ügyvédnő, harcos civil és zöld aktivista – később a Grant által alakított karakter beosztottja. Na, mi lesz a vége? Pont az…

Szabó István 1966-ban készült szép filmje az Apa – Egy hit naplója (m3, 19.50), melyben egy fiatalember (Bálint András) növeszti az égig Budapest 1944-es ostroma alatt elhunyt édesapjának (Gábor Miklós) alakját. A fiú élete azonban a földön, a hatvanas évek magyar valóságában zajlik…

Akár ígéretesnek is tűnhet ez A nagy nap (RTL II, 20.00) című romantikus komédia, hiszen elképesztő a szereposztás: Diane Keaton, Susan Sarandon, Amanda Seyfried vagy Katherine Heigl a női, míg például Robert de Niro és Robin Williams a férfi szakaszban. Maga a film azonban egy enervált, erőltetett kis “izé”. Egy régen elvált házaspár (Keaton és de Niro) kénytelen eljátszani a tökéletes család szerepét, hogy nevelt fiuk elvehesse a nagyon vallásos családból származó menyasszonyát (Seyfried), miközben a játékban résztvevők mai élete (Sarandon, Heigl) is “beleszól” a dolgok menetébe. Kb. ugyanaz a sztori, mint az Apádra ütök, csak éppen a film sokkal gyengébb…

Ködben, állandó párában és jeges sárban tapicskoló, vérvörös képeskönyv Justin Kurzel 2015-ös Macbethje (Duna, 21.00), nagy reményekre okot adó, parádés szereposztásban: Marion Cotillard és Michael Fassbender (lásd a képen) adja a hatalomba és egyebekbe belekattanó skót házaspárt. (Bővebben)

Hivatástudatukban éppen megbicsakló pedagógusok számára ajánlandó film a Veszélyes kölykök (RTL+, 21.00). Nem éppen mai darabról van szó, de ez lényegét tekintve semmit nem von le értékéből, ugyanis valóságban megtörtént eseményeket mesél el. Főszereplője egy leszerelt haditengerész (Michelle Pfeiffer), aki végre élete valódi céljának szentelheti így idejét: elmegy tanítani. Állást azonban csak egy külvárosi gimiben kap, ahol a diákság számára minden fontosabb, mint a tanulás és akiknek szociális körülményei, az egymással, illetve a külvilággal való kapcsolataik is hagynak maguk után kívánnivalót. Azonban a friss tanerőt természetesen nem olyan fából faragták, hogy könnyen feladja.

A hamisító (Viasat6, 21.00) egy 2014-ben készült képhamisítós krimi, mely olykor meglehetősen megható családi drámaként is működik. E családban azonban mindenki zseniális képhamisító. A leosztás: Tye Sheridan (fiú), Christopher Plummer (nagyapa), és John Travolta (apa). Szolid kis film, de én szerettem.

A Hazudós Jakab (Film Mánia, 21.00) a magyar származású Peter Kassovitz rendezése és Robin Williams játssza benne a cím- és főszerepet. E filmdráma egy lengyelországi gettóban játszódik a második világháború idején, és nagyjából ugyanazt az üzenetet hordozza, mint a Jó reggelt, Vietnam! Jakab, a mindentől elzárt gettóban élők szenvedéseit apró, de jó szándékú füllentésekkel enyhíti és nem is tudja, ezzel mennyit segít a szenvedések elviselésében. A megható, mélyen humánus film rengeteg magyar szereplővel (pl. Igó Éva, Darvas Iván, Bálint István) és magyar operatőrrel (Ragályi Elemér) készült 1999-ben, amerikai, francia és magyar koprodukcióban.

Francois Mauriac regényéből készült a Tékozló szív (m2, 21.10), mely a múlt század húszas éveiben játszódik Párizsban. Főszereplője Thérése (Audrey Tautou), egy gazdag párizsi család unatkozó lánya, aki érdekből megy hozzá a szintén gazdag, ám szellemben, életfelfogásban, mentalitásában tőle tökéletesen különböző, vidéki Bernardhoz (Gilles Lellouche). A házasság gondtalan jólétéből azonban hiányzik valami nagyon fontos, aminek pótlására Thérése szörnyű tervet eszel ki… Passz.

A filmrendezéssel is próbálkozó Robert De Niro második rendezése a CIA megalakulásáról szól, azonban a politikatörténet iránt érdeklődőknek mégis ajánlott Az ügynökség (Duna, 23.00). Nem igazán jó, kissé komótos ritmusú, ám mégis kifejezetten érdekes film ez, igen erős szereposztással (Robert De Niro mellett Angelina Jolie, Joe Pesci, John Turturro, Alec Baldwin, William Hurt és Matt Damon játsszák a főbb szerepeket).

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.