Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

A törvény gyilkosa (AMC, 20.00) című film, ha másért nem is, egy okból sokáig emlegetett élmény marad: ez az első film, amelyben igazából együtt játszik a két legenda, Robert de Niro és Al Pacino. Egymás oldalán, két zsarut alakítva küzdenek a bűn és egy önbíráskodó sorozatgyilkos ellen. Nem csak ők tehetnek arról, hogy ezzel a filmmel vége is egy legendának… (Bővebben)

Gorbacsov glasznosztya által okozott felmelegedés egyik eredménye A cég érdekében (Film Mánia, 21.00) című kémtörténet, melyben egy CIA- és egy KGB-ügynök fog össze, hogy megmeneküljenek – saját cégeik elől. Maga a film egy közepes akciómozi, aminek igazi érdekessége a párost alakító páros: Gene Hackman nagyszerű színész, Mikhail Baryshnikov viszont világhírű balett-táncos. Az előbbit rengeteg filmben láthattuk már, az utóbbit viszont színészként szinte sosem (lásd a képen).

Fogalmam sincs viszont, hogy mi a baj ezzel a Szemfényvesztők 2. (Film+, 21.00) című filmmel? Hiszen tételesen gyakorlatilag minden benne van, ami a valóban vicces és szórakoztató első részt annyira szerethetővé tette. Még a szereplőgárda is ugyanaz, sőt! Talán túl sok a visszautalás az első részre? Talán tényleg ennyire “unalmas”, ha valaki megjavul? Talán túl sok mindent akart megmagyarázni az új rendező, Jon M. Chu? Tényleg nem tudom.

Még a megismételhetetlen Furcsa párnak is készült egy folytatása 1998-ban, Furcsa pár 2. (Paramount Channel, 21.00) címmel. A csapat a régi, a tehetség harminc év alatt mit sem kopott: írta Neil Simon, játssza Jack Lemmon és Walter Matthau.

Viszont mit is mondhatnék Jirí Menzel, valamint Bohumil Hrabal Sörgyári capricciójáról (Duna, 22.40)… Ha gyárkéményt, frissen csapolt sört, ha vetett ágyat, disznó-, vagy akár hajvágást, óbégató idiótát látok, mindig ez a film jut eszembe. Meg amúgy is, sokszor. (Merza Gábor szakértő ajánlója)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.