Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Itt van a nyár, használjuk ki. Persze, futhatunk egy kört ma este is Forrest Gumppal (Paramount Channel, 21.00)… Ugyebár, ez egy elragadó tündérmese a hitről, a barátságról, a szeretetről és a kitartásról, ami nélkül semmilyen normális dolog nem létezhet ezen a világon. Egy igazi, hamisítatlan giccs, amit azonban minden igényes, értelmes embernek látnia kell (és a legtöbben nyilván látták is már Tom Hankset a címszerepben).

Eközben Ben Thomas (azaz Will Smith) ma este is azt találta ki magának, hogy saját, beteg lelkét hét, számára teljesen idegen ember életének pozitív irányba terelésével fogja meggyógyítani. Szerencsés szerencsétlenségére, beleszeret az egyikbe a hét kiválasztott közül. A Hét élet (Filmcafe, 21.00) egy izgalmas, (NAGYON!) érzelmes, ám mégis provokatív hangú romantikus dráma a szokásos nagy kérdésekről, életről, halálról, szerelemről és barátságról. (Bővebben)

Az én életemből kimaradt a Victoria (Duna, 21.50), pedig készültem rá. Ez a 138 perces német film néhány éve az európai, igényes filmszcéna egyik nagy durranása volt. A dicsérői elsősorban a bravúros technikai megvalósítást emelték ki: a majd két és fél órás film ugyanis mindvégig egyetlen snittben, vágás, mindenféle CGI-bűvészkedés nélkül lett felvéve! Ez így önmagában, persze, nem mond sokat, készültek ennél hosszabb egysnittes filmek is a filmtörténetben. de ha azt is tudjuk, hogy itt, ebben az egy snittben tulajdonképpen a címszereplőt (egy spanyol vendégmunkáslányt – a képen Laia Costa) végigkövetjük Berlin lüktető éjszakájában, rengeteg helyszínen, ahol valódi, megrendezett események történnek, és a filmnek, mint történetnek van cselekménye, van eleje, közepe és vége, akkor már talán értjük, mire föl a “hűha”. Most már csak nekünk kéne megnézni ezt az alkotást… 🙂

Kovács András 1983-as Szeretők (m5, 22.30) című, igen finom, míves filmjében viszont egy elvált értelmiségi nő (Kiss Mari) találkozgat titokban szeretőjével (Cserhalmi György). Szégyelli a kapcsolatot (ó, azok a régi erkölcsök!), változtatna is rajta, de nincs hozzá elég bátorsága. Sorsa azonban megpecsételődik, amikor véletlenül meglátja szeretőjét egy kórházban, feleségével és újszülött kisbabájukkal…

Érdemes lehet megtekinteni talán a Vér (Filmcafe, 23.15) című angol darabot is, mely egy gyerekkorból fakadó, évtizedeket átölelő bűndráma, szeles, szürke skandináv stílusban – Paul Bettany, Mark Strong és Brian Cox főszereplésével. Nick Murphy történetében két zsaru (egy testvérpár) nyomoz egy társadalomból kitaszított, szexuális bűncselekmények elkövetésével vádolt kitaszított után.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.