Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Az Út Indiába (Film Mánia, 17.45) hosszú lesz (163 perc), és nagyon drámai. Az E.M. Forster regényéből készült 1984-es adaptációban a viktoriánus kor Indiájába utazunk el (lásd a képen), mely tudvalevőleg a korszakos angol királynő koronáján volt a legszebb gyémánt. Egy fiatal angol lány (Judy Davis) érkezik az egzotikus szubkontinensre vőlegényéhez. A gyarmattartók decens társaságában megismerkedik egy fiatal indiai orvossal, aki származásától függetlenül, intelligenciájának, műveltségének és kifinomult modorának köszönhetően otthonosan mozog a népét sanyargató közegben. Aziz (Victor Banerjee), miközben a vőlegény az érvényesülésének ösvényét kapálgatja, a lányt a társadalmi, kulturális és etnikai különbözőségek megértésére próbálja rávezetni, ami tragikus félreértésnek bizonyul, ugyanis a lány váratlanul azzal vádolja meg az indiai orvost, hogy az megerőszakolta őt. Aziz sorsa már a bírósági tárgyalás előtt megpecsételődött…

Este aztán Edward Nortont nézhetjük A mágus (Filmcafe, 21.00) című, nem kevés hazai (értsd: Osztrák-Magyar Monarchia-beli) vonatkozásokat is felvillantó történetben is, melyben egy delejes képességű illuzionistát alakít, aki valahogyan (mondjuk, meglehetősen romantikusan) bezavar egy főrangú pár kapcsolatába. A film nem történelmi, nem életrajzi film, de a figurákban könnyen ráismerhetünk a Szabó Istvánáltal is megfilmesített Hanussenre, de akár Harry Houdini alakjára, valamint Vetsera Mária és Rudolf koronaherceg románcára is. (Bővebben)

Az Államtrükkök (Filmbox Prémium, 21.00) eközben egy remek politikai dráma, mely egy amerikai CIA-ügynök-diplomata házaspár (Naomi Watts és Sean Penn) főszereplésével látja le a leplet a politikacsinálás vegykonyhájáról, az amerikai haderő iraki háborújának okán. (Bővebben)

Színes, szélesvásznú, rendkívül gazdag kiállítású történelmi dráma lesz Az admirális (Film Mánia, 21.00), mely a hadtörténet általa egyik legnagyobb tengernagyaként ismert, holland Michiel de Ruyter életét meséli el szépen, hosszan (153 percben), alaposan.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.