Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Először egy utópikus, szép és kényelmes világban találhatjuk magunkat Spike Jonze filmje által. A 2014-ben 5 Oscarra jelölt (s a legjobb forgatókönyvért egyet is be is gyűjtő) A nőben (Filmcafe, 18.35) az élet békésen és jólétben folydogál, minden mosolygós, idillien pasztellszínű. Theodore (Joaquin Phoenix – a képen) is jól megél munkájából, kézzel ír és leveleket fogalmaz, majd nyomtat számítógépén mások helyett, akiknek imponál, ha ilyeneket kapnak, ilyeneket küldenek, de ők maguknak ehhez már nincs meg a “hozzáférésük”. Theodore azonban boldogtalan, hiszen a közelmúltban szakított kedvesével, hiába, békés jólét még nem garantálja önmagában a biztos, boldog és kielégítő párkapcsolatot – eddig, ugyanis kijött egy új operációs rendszer, amelynek mesterséges intelligenciája képes tanulni, képes érzelmeket megélni, valódi virtuális társként működni. Képes egy test nélküli, önálló, érző, szerető és szeretetre vágyó személyként létezni – aki alkalomadtán ugyanúgy faképnél tud hagyni, mint egy élő, hús-vér nő… (Bővebben)

Találkozhattunk aztán az Eladó a családom (Film Mánia, 21.00) látszólag a külsőségeknek élő családjával is. Ők azok, akik állnak előttünk és utánunk is a sorban a szupermarket pénztáránál, bevásárlókocsijuk mindig dugig pakolva, de ők foglalják el az utolsó mozgássérülteknek fenntartott parkolót is túlméretes, hófehér BMW terepjárójukkal… Hivalkodóan boldogok, gazdagok, gondtalanok, legalábbis annak tűnnek. Ez egy eléggé okos komédia Demi Moore-ral és David Duchovnyval, a fogyasztást sulykoló kultúra árnyoldalairól.

Viszont a Micsoda csapat (Duna, 23.05) tulajdonképpen egy feminista sportkomédia, melyben bevállalós hölgyek (pl. Geena Davis, Madonna, Lori Petty, és még sokan mások) csapnak bele a lecsóba. Bizonyos világháborús okok miatt elfogytak a férfiak az amerikai baseball-bajnokság csapataiból, ám the game must go on, és az otthon maradt sánta, béna, nyomorék, alkalmatlan, tápos, hadirokkant stb. férfiaknak baseball nélkül nincs életük. Egy vad ötlettől vezérelve azonban azt találják ki, hogy a hiányzó posztokat vállalkozó kedvű, ám a baseballhoz semmit nem konyító csajokkal töltik fel, ami értelemszerűen bőven tartalmaz előre nem látható buktatókat. Vicces lesz a film, egyben megható.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd bejegyzéshez

 1. Kata szerint:

  Az Eladó a családomat nem láttad, ugye? 🙂

  • efes szerint:

   Miért? Nem erről szól? 😀

   • Kata szerint:

    Nem :)))))) Egyébként tök érdekes film. Arról szól, hogy embernek az a munkájuk, hogy családot játszanak és a termékeket, amiket kapnak a szponzoroktól, megpróbálják rásózni a lakhelyükön levő emberekre. Kicsit olyan, mint az influencerek, élő reklám, stb. Hányinger egyébként az egész, de az ötlet nekem tetszik, hogy valakik abból élnek, hogy irigylik őket és meg akarják szerezni, azt, ami nekik van. Néha az ilyen noname filmek egész kellemes meglepetést tudnak okozni.

   • efes szerint:

    Az igen. Rémlik valami, de azt hiszem, nem láttam a teljes filmet, csak a második felét. Muszáj lesz megnéznem, ha már annyit ajánlottam, magamat kopipésztelve… 😀 Köszi a felvilágosítást. 🙂

 2. Kata szerint:

  Kopipészt???? Jujujujjjj, meg se hallottam. :))))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.