Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Természetesen, Első a szerelem (Filmcafe, 21.00). Meryl Streep egy pszichológust játszik ebben a romantikus komédiában, aki egyik páciensének (Uma Thurman) lelkét ápolgatja annak válása után. A terápia annyira jól sikerül, hogy a beteg hamarosan ismét szerelembe zuhan, ráadásul egy nála fiatalabb, ám igen bohém fiúval (Bryan Greenberg) kapcsolatosan. A pszichológusnak hosszú idő után esik le, hogy páciensének új szerelme a pszichológus saját fia…

Rengetegszer láthattuk már a Halálsoron (Viasat3, 21.00) című remekművet, de talán nem elégszer. Komoly, nagy lélegzetű, tanulságos kaland a megtekintése, az ehhez méltó tekintélyes hosszal: 188 perc a film játékideje. Frank Darabont túlzás nélkül katartikus erejű filmet rendezett Stephen King regényéből, mely akár megtisztító, méregtelenítő kúra is lehet ma estére.

Prikler Mátyás Köszönöm, jól! (Duna, 22.35) című dokumentum-hatású játékfilmje természetesen nem Magyarországról, nem a magyar társadalomról, nem magyar problémákról szól, és minden más értelmű híreszteléssel ellentétben szlovák film. Ugyanis, 2010 óta hivatalosan nálunk nem készülhetett olyan film, mely ne a reményt, szépséget, harmóniát, a boldogságot, valamint a jövőbe (és a többibe) vetett töretlen hitet ábrázolná – márpedig ez a film (lásd a képen) tele van gonddal, bajjal, reménytelenséggel és keserűséggel, ami a mi gyönyörűséges országunkban, ugyebár, elképzelhetetlen. (Bővebben)

Esetleg Harrison Fordot, mint a CIA keretében dolgozó kábítószermaffia-ellenes ügynököt is nézhetjük Végveszélyben (Mozi+, 23.20), ahogyan a feje fölött fonódnak össze a szálak a főnökei és az ellenségei között. Ez egy korrekt 1994-es thriller, sok sztárral: annyi, amennyi, se több, se kevesebb.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.