Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Arséne Lupin (Film Mánia, 18.25) a jópofa csaló archetípusa, egy igazi francia toposz. Egy stílusos szélhámos, a női szívek és fűúri pénztárcák kizsákmányolója. Alakja ma egy 2004-es francia-olasz-spanyol-stb. kalandfilmben jelenik meg azok számára, akik a mai estét mindenképpen romantikus bohóságokkal töltenék, de a lobogó fehér ingek helyett múlt század-fordulós gallérokat (gavallérokat) néznének.

Nem kell bedőlni Az utolsó napok a Marson (AMC, 20.10) hangzatos címének, hiszen nem több ez egy közepesen érdektelen, klasszikusan B-kategóriás scifi-thrillernél, vagy mondjuk lightos horrornál. Még jó, hogy ezt a filmet is magamra vehetem, kvázi önként vállalt keresztként, megváltva az olvasókat teljesen felesleges megtekintésétől… (Bővebben)

Úgy sejtem, A hódkóros (Filmbox Prémium, 21.00) című dráma (és nem mesefilm, nem komédia!) láttán egyesek tán meg fognak ütközni, hiszen a hajdani nőverő, masszív hímsoviniszta-masiniszta, a részegen randalírozó, a vérnősző zsidó faló, a feszes seggű szexidol és pisztolyhős Mel Gibson ezúttal egy kifejezetten emberi figurát alakít (lásd a képen), akinek gondjai vannak az élettel és önmagával, méghozzá igen komoly gondjai. A történetbeli menő játékgyáros mély depressziójában egy furcsa terápiát talál ki saját maga meggyógyítására. Attól azonban, hogy valaki menő játékgyáros, még nem biztos, hogy remek pszichiáter/pszichológus is, így az önterápia hamarosan nem várt “sikert” -egy újabb, ám teljesen más természetű- mentális defektust okoz. Az igen bizarr, zavarba ejtő vezérmotívumot görgető, furcsa, de figyelemre méltó film másik főszereplője, a gyáros aggódó feleségét játszó Jodie Foster egyben a film rendezője is. (Bővebben)

Eközben életre kelnek A nyomorultak (Filmcafe, 21.00) is. Victor Hugo klasszikus regényét ezúttal Bille August filmezte le (1998-ban) a tőle megszokott szélesen áradó (más szóval dagályos), romantikus (szentimentális), régimódi, nyugodt (kissé unalmas) stílben. A szereposztás azonban jó: Valjean Liam Neeson, Javert Geoffrey Rush, vagy például Claire Danes és Uma Thurman. Minden relatív.

A Dermesztő szenvedélyek (Sony Movie Channel, 21.00) a nyolcvanas-kilencvenes évek nagy erotikus thriller-hullámának egyik jellegzetes darabja, melyben Richard Gere alakít egy sikeres pszichiátert, aki a legnagyobb szerencsétlenségére, menthetetlenül beleesik hosszú combú, szexis páciensébe (Kim Basinger), akinek férje (Eric Roberts) egy vérnősző barom, húgát (Uma Thurman) pedig rémálmok gyötörnek.

Az iraki háború amerikai katonákban okozott mentális rombolását már majdnem annyi film próbálja megfogni, mint amennyi a vietnami szívással foglalkozott. Ilyen film A bátrak hazája (Film Mánia, 21.00) is, mely négy katona sorsát követi nyomon: Az egyikük elvesztette a kezét az akcióban, a másiknak a legjobb barátja a karjai között halt meg, a harmadik tévedésből megölt egy civil asszonyt, míg a negyedik sebészként minden borzalomnak a szemtanúja volt. A háború befészkelte magát az agyuk minden szegletébe. Meglelheti-e vajon a katona odahaza a békét? Én viszont inkább arra lennék kíváncsi, mit gondolnak erről az irakiak…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.