Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Úgy tűnik, elindult az egyesek által epedve, mások által viszont rettegve várt foci-VB. Én magam nem vagyok túl nagy focirajongó, és “kedves”, valamint “bölcs” vezetőnk is sokat tett azért, hogy szimpátiám tovább fogyatkozzon, de tudomásul veszem, hogy vannak azért még normális emberek, akik, bármilyen érthetetlen okból is, de szeretik a focit. Én is biztosan megnézek egy-egy meccset, főleg még az elején, amikor még van arra esély, hogy szorgos Dávidok megrángassák valamelyik Góliát bajszát – a végkifejlet azonban már hidegen hagy. Ez a blog szándéka szerint amúgy is egyfajta alternatívát kínálna a “tömegtévézés” ellenében… Joe Wright (Büszkeség és balítéletVágy és vezeklés) például nagyon kitalálta, hogy mit akar csinálni 2012-ben, (Miklós Tibor és Kocsák Attila méltán elfeledett rockoperáját is beleszámolva) minimum tizenkettedjére az öreg Tolsztoj Leó által megírt Anna Karenina (Duna, 20.25) történetéből. Az már egy másik kérdés, hogy volt-e valami értelme ennek a kísérletnek… Mindenesetre, Keira Kinghtley a címszerepben, valamint mások mellett Jude Law Kareninként, vagy Aaron Johnson Vronszkijként mindent megtesznek a siker érdekében. (Bővebben)

Abszolút up to date, friss és ropogós problematikával foglalkozik Vranik Roland sok-sok elismerést begyűjtött filmje, Az állampolgár (Cinemax 2, 20.30). Egy afrikai származású, Magyarországon letelepedett és állampolgárságot kapott férfi beilleszkedési nehézségeivel ismerkedünk meg ebben a fiktív, de akár a valóságban is, bárhol megtörténhető történetben (bár gyanítom, hogy ma már senki nem kapna olyan “egyszerűen” állampolgárságot, mint a filmbeli férfi). Fun fact, hogy a férfit kiválóan alakító, amúgy civilben villamosvezetőként dolgozó Dr. Cake-Baly Marcelo fia, Kocsis-Cake Olivio a valóságban épp a minap tette esküjét a Parlamentben, mint országgyűlési képviselő. Mondhatnám, hogy de szép is ez az új világ, de nem mondom, mert amúgy nagyon nem az. Inkább ajánlom ezt a filmet megtekintésre. (Bővebben)

Gravitációval (Film+, 21.00Sandra Bullock gyűjtött be egy Oscar-jelölést, ami azért számít a “pedigrében”. Alfonso Cuarón -a film rendezője- azonban 7 Oscart be is kaszált 2014-ben ezzel a rendkívül látványos mozival, ami azonban nem tudom, mennyire fog működni a tévék képernyőin. A film látványvilága, amivel a Föld körüli végtelen teret megjeleníti, tényleg csak a hatalmas mozivásznakon működik igazán. (HD-ben elmegy.) A film többi része viszont engem már a moziban sem nyűgözött le… (Bővebben)

Woody Allen sötét, ködös londoni korszakának remek, szórakoztató és elbűvölő Match Point-jában (Filmcafe, 21.00) jó pasik (Jonathan Rhys-Meyers) lesznek szerelmesek jó csajokba (Scarlett Johansson – lásd a képen), azonban és természetesen, baromira nem megy semmi sem flottul…

film noir jellegzetes “füstös” jegyeit idézi meg szórakoztató önreflexiókkal, de valóságos eseményekkel is eljátszva a Hollywoodland (Paramount Channel, 21.00) című krimi, melyben a Superman nevű szuperhőst egy tévésorozatban alakító George Reeves (Ben Affleck) rejtélyes halálesetében nyomoz Simó Lajos, a magánhekus (Adrien Brody).

A jobbára kreatív horrorokra specializálódott spanyol Jaume Balaquero igen komoly sikereket aratott, mondhatni, alműfajt teremtő Rec (AMC, 22.00) című filmjében Amíg Önök alszanak címmel készít dokumentumfilmet egy spanyol tévé stábja, éppen a tűzoltókról. Az éjszakai szolgálat első bevetése egy házba szólít, ahol kezdetben úgy tűnik, mindössze egy ajtót kell kinyitni. Mosolygós felkonf, mosolygós tűzoltók, mosolygós lakók. Az ajtó mögött azonban szörnyű dolgok bújnak meg, de a kamera már forog… (Bővebben)

Az Életrevalók (Duna, 22.40) is lesz ma megint: KÖTELEZŐ DARAB! (Bővebben itt, hogy miért.)

Az Iron Sky: Támad a Hold (Film+, 22.50) finn Timo Vuorensola scifi-paródiája, egy nettó kultfilm, akár rendezhette volna Tarantino is, Sacha Baron Cohen ötletéből, mondjuk George Lucas és Roland Emmerich istápolásában. Egy szaunából indult a film ötlete, honnan máshonnan, és mintegy 7.5 millió euró összegründolása és eltapsolása után, már be is mutatták a kész filmet. A sztori méltó egy paródiához: egy maroknyi náci a Hold túlsó, sötét oldalán (muhaha!) túléli a második világháborút és egy elcseszett NASA akció következményeképpen újra rászabadul a Földre. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.