Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Először brazil – mexikói, majd este belga – japán. Látszólag sima menet mindkettő, gyakorlatilag viszont a labda gömbölyű. Az utóbbiból már a második félidő kezdődik, amikor a Palmettoban (Sony Movie Channel, 21.00), a német Volker Schlöndorff ezúttal film noirban utazó, igen stílusos, pöpec, pikkpakk krimijében -hollywoodi bérmunkájában- a remek Woody Harrelson alakít egy lúzer újságírót, aki egy csokorra való csinos nő gyűrűjében valahogyan mindig a rossz utat választja.

Ugyanekkor A rettegés arénájában (Paramount Channel, 21.00) oroszok feszülnek az amerikaiaknak. Lesz a filmben atomriasztás, pánik-, és parahegyek. Morgan Freeman alakítja a CIA igazgatóját, Jack Ryant, a Tom Clancy-regényekből ismert rettenthetetlen, ám nem mindig a helyzet csúcsán lévő titkos ügynököt pedig “a mi” Gézánk (Ben Affleck). Olyan film ez is, amit biztosan láttunk már, és valószínűleg különösebb baj sincs is vele, mégsem bírunk egyetlen jelenetet sem felidézni belőle néhány nap múlva…

A háború démonjai (Filmcafe, 21.00) című film hitelességéről azt hiszem, az mondja el a legtöbbet, hogy bár az alkotók szemmel láthatóan törekedtek arra, hogy művük minden kockája igaz, megrendítő és minden hamisságtól mentes legyen, a legfőbb bizonyítéknak szánt történelmi helyszín (a híd annál a bizonyos thaiföldi Kwai-folyónál) ma már nem más, mint egy csiricsáré turisztikai látványosság, egy “műanyag” gagyi. Sajnos, ilyen a film is. (Bővebben)

A régi időkben vitorlás hajók szelték a tenger habjait, s rajtuk kemény férfiak tették a dolgukat – illetve, fellázadtak, ha az elvégzendő dolgok túl kemények, túl értelmetlenek, s a parancsok túl durvák lettek. Egyikük tán híresebb lett mindnél: Fletcher Christian híres lázadása nemcsak egy híres csokoládémárkának adott nevet, hanem azt is megmutatja nekünk, hogy mi a teendő olyan esetekben, amikor a sors kegyetlen szeszélye és a pillanatnyi szélviszonyok folytán egy antidemokratikus, autoriter zsarnok telepszik a fejünkre. Ma este egy 1984-ben készült igen látványos filmverzióját láthatjuk a történetnek: A Bounty (Filmcafe, 23.10) legénységét -többek között- Mel Gibson (Fletcher szerepében – a képen középen), valamint Sir Anthony Hopkins, Sir Lawrence Olivier, Liam Neeson, Daniel Day-Lewis és Edward Fox adják.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.