Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Utolsó nap a nyolcaddöntőkből, holnaptól péntekig NO FOCI. Ma egy nyilván rém unalmas svéd- svájci, valamint egy hasonlóan borzalmasnak ígérkező angol -kolumbiai meccsen kell átrágnunk magunkat. Persze, ha van Cinemax-előfizetésünk, akkor nézhetjük a Kerítések (Cinemax, 20.00) című, August Wilson Pulitzer-díjas regénye alapján készült filmet, amit Denzel Washington rendezett és a főszerepet is eljátssza (lásd a képen), ráadásul mindkettőt igen jól. Főleg a nehéz sorsú, bőbeszédű, ám igencsak magának való családfő figurájának megformálásában remekel Denzel, és ehhez mérten meglepetés, hogy a rendezés is pontos, hatásos. Hatalmas szerep ugyanis Troyé, aki a film 5/6-ában a színen van és azt be is tölti folyamatos észosztásával. A férfi családi és emberi konfliktusai is elégnek bizonyulnának egy erős drámához, azonban felsejlik itt ennél több is: Troy sorsa tipikus példája származása, valamint szociális és társadalmi helyzete miatt erős hendikeppel élni kényszerülő rétegeknek, legyen az afro-amerikai (mint itt), vagy bármi más náció. Troyt saját identitástudata, erős etikai elvei és radikális életfelfogása egyszerre segíti és akadályozza az előbbre jutásban az 1950-es évek Amerikájában, és ahogyan ezzel a családjába tartozó különféle embereket is befolyásolja, akik különböző mértékben, de végigkísérik a pokolba/mennyországba vezető útját. Ez egy igazi, nagy, amerikai család-, üdv- és fejlődéstörténet, Washingtonon kívül is nagyon komoly színészi teljesítményekkel.

Denzelt nézhetjük picit később a Védhetetlen (Mozi+, 21.00) című, amúgy igen izgalmas, titkosügynökös akció-thrillerben, ezúttal egzotikus dél-afrikai környezetben. Ő a történetben a hajdani CIA-s nagymenő, aki inkább dolgozott a saját zsebére, mint országa hasznára – ezért őrzi most egy fokvárosi védett házban őt Ryan Reynolds, a karrierjének beindulására váró, leendő CIA-ügynök. A kétkulacsos nagymenőnek azonban nyomára jutnak megbízói… Hommage á Tony Scott.

A többi síri csend és Némaság (HBO2, 21.30). Martin Scorsese XVII. századi Japánban játszódó, nagylélegzetű történelmi filmje szépen fényképezett, látványos, igényes mű – de messze nem hibátlan -> (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.