Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Ma nincs meccs, helyette a legendás Jég veled! (Viasat3, 21.00) című sport-komédiát nézhetjük, mely megtörtént esetet feldolgozva a jamaicai bob-válogatott felkészülését (lásd a képen) és dicsőséges szereplését meséli el. Annak idején alapos feltűnést keltettek a trópusi szigetországból érkező, ébenfekete sportolók ebben a szó szerint jeges, téli sportban, s bár nem nyertek semmit az 1988-as Calgary Téli Olimpián, mégis világhírt és óriási szimpátiát arattak – ahogyan a róluk készült film is.

Ugyanekkor a Hölgyválasz (SuperTV2, 21.00) a dolgok romantikus oldalát képviseli ma este. Richard Gere, azaz Mr. Őszülő Halánték, itt egy dörzsölt, nagymenő ügyvéd egy nap meglátja Jennifer Lopezt, egy lepukkant, külvárosi táncstúdió kirakatában, aki lehengerlő vonzerejével olyan dolgokra veszi rá a pasit, hogy azt saját maga sem hiszi el…

Egy nagyon is valós, létező élethelyzetet jelenít meg a Vágyaim netovábbja (Filmcafe, 21.00) című amerikai “független” komédia. A homoszexualitást elutasító külvilág igen gyakran kényszeríti a melegeket olyan látszatházasságokba, melyben ugyan együtt él egy férfi és egy nő, valójában azonban csak egymás mellett, hiszen egyik, vagy éppen mindkettejük a saját neme iránt vonzódik. Természetesen, szó sincs arról, hogy ezek a kapcsolatok érzelemmentesen, pusztán az érdekek mentén zajlanának le, az esetek túlnyomó részében az együtt élő felek barátok, és ez a lakóközösség addig tart, míg valamelyik fél rá nem talál “az igazi élete párjára”. Vagy éppen a szingli életformát preferálná, azonban becsúszik egy nem kívánt terhesség, mint e történetben a Jennifer Anniston által alakított Nina esetében történt. A film azzal játszik el, hogy mi lesz most, elsősorban a meleg George-al (Paul Rudd), Nina lakótársával – kíváncsi vagyok, vajon megússza-e a történet a prekoncepcióm szerinti (Coming Out-szerű) irreális végkifejletet.

Eközben A zsaruk becsülete (Sony Movie Channel, 21.00) című krimidráma -még mindig- a rendőri igazságszolgáltatás morális kérdéseit, a korrupciót, a bűnpártolást, valamint az egyenruha szimbóluma és a rendőri eskü között feszülő ellentmondást feszegeti – nem először a magyar tévécsatornákon. Edward Norton egy olyan rendőrt alakít a történetben, akinek családja generációk óta rendőrként szolgál, a rendőri munkát hivatásként megélve. Egy tragikusan végződő rendőri bevetés ügyében nyomoz, azonban a nyomozás szálai saját családjához vezetnek vissza…

Utoljára azonban csak Al Pacinót ajánlhatom a Fedőneve: Donnie Brascóban (AMC, 22.00), aki a maffia “nyugdíj” előtt álló bérgyilkosaként egy kinyúlt seggű mackónadrágban nézi otthon a National Geographic Channelt a tévén, nem is sejtve, hogy pártfogoltja, a címszereplő (Johnny Depp) rendőrségi fedett ügynökként épült be az amerikai maffiába. A valóságban megtörtént esetet feldolgozó kiváló filmben igen jó Depp is, de Al bácsi egész egyszerűen imádni való (és szívszorító).

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.