Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Foci nincs, néhány ismétlés van. Ezekből a legjobb talán Jane Austen kultikus Értelem és érzelem (Filmcafe, 21.00) című története, mely ezúttal az Ang Lee-féle 1995-ös filmváltozatban kerül műsorra. Ez kifejezetten egy olyan történet, amiben bármikor, bármennyiszer érdemes elmerülni, mint egy kád langymeleg vízben, egy fárasztó és idegölő nap után. Emma Thompson forgatókönyve Oscar-díjat ért, főszereplése majdnem, de láthatjuk a filmben Alan Rickmant, Greg Wise-t, Kate Winsletet, Hugh Grantet, sőt még Hugh Laurie-t is, mielőtt Dr. House-zá vált volna. (A képen Kate és Emma.)

Régen látott katonás komédia a Bombázók a seregnek (Film Mánia, 21.00), melyben Bill Murray egy lusta, élhetetlen pacák, aki, miután élete összedőlt, egy hasonszőrű haverjával a seregbe menekül. Csöbörből vödörbe, ahogy mondani szokás. Sőt, inkább dézsába… Annak idején, a mi seregünkben, sokat röhögtünk ezen a filmen, amikor VHS-ről olykor bejátszották “kultúrprogram” gyanánt.

A Seraphim Falls – A múlt szökevénye (Paramount Channel, 21.00), hülye magyar alcímével ellentétben, nem valami időutazós, békategóriás scifi, hanem egy western. A poszt-polgárháborús történetben borotvált arcú Liam Neeson üldözi bajszos-szakállas Pierce Brosnant. Hogy miért, valamint hogy elkapja-e, az kiderül a filmből. Nézhető darab.

Néhány, ma már igen romos tata, azaz Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman és Kevin Kline, mintegy utolsó bevetésként, mulattírozni megy Las Vegasba a Last Vegas (Film+, 21.00) című kabaréban, amely ugyan mint történet, nem sokkal érdekfeszítőbb egy telefonkönyvnél, mégis látta már több Magyarországnyi közönség. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.