Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Az angol – horvát elődöntőnek nincs igazán alternatívája. Biztosan szar meccs lesz, valószínűleg hosszabbítás is, de ez van. Hajrá horvátok, mert mégiscsak szomszédok. Viszont egyik nagyon nagy kedvencem Ricky Gervais (a képen), aki viszont angol. Kevés hozzá hasonlóan gyökér, sőt, kifejezetten tapló és igen cinkes (értsd: egyáltalán nem politikailag korrekt) humorú humorista van ma a színen, akin és aki által, ennyire üdítő és felszabadító dolog lenne öblösen felnyerítve röhögni… A Kísértetváros (Paramount Channel, 21.00) ugyan eléggé nyálas, misztikus és romantikus komédiává sikeredett, de azért Gervais, aki ezúttal egy igen rossz modorú fogorvost alakít, hozza a formáját. Egy kínos orvosi műhiba okán antihősünk egy rövid kiruccanást tesz a klinikai halál állapotába, és egyszerre látni kezdi a halottak szellemeit. Tudom, közhelyes a sztori, de Gervais személyisége bőven elviszi a filmet a hátán. (Bővebben)

Habkönnyű baromság a merev tekintetű Richard Pryor egyik klasszikus darabja, mely Szórd a pénzt és fuss!, avagy Brewster milliói (Filmcafe, 21.00) címmel hódított a nyolcvanas évek közepén. Egy nyolcadvonalbeli baseballjátékosnak (őt játssza Pryor) kell elköltenie 30 nap alatt 30 millió 1985-ös $-t, az utolsó fillérig, ez az életét megváltoztató utolsó szalmaszál. Ki nem vágyik egy ilyenre?

A Beépített tudat (Film+, 21.00) egy agyonjátszott akciófilmes klisét (egy titkosszolgálat által agymosott -itt beépített, kvázi átkopipésztelt- tudatú szuperügynök magára talál és elkezdi saját útját járni) variál, amit látványos akciókkal és meglepően erős szereposztással próbál feldobni. Tommy Lee Jones azonban kissé fáradtnak, bizonytalannak tűnik a zseniális agyátültető professzor szerepében, Gary Oldman viszont magabiztosan oldja meg kétszázhatvannegyedik öltönyös nyomozó, főügynök, stb. karakterét. Kevin Costner a főszerepben viszont egyértelmű meglepetés. Ilyen (schwarzeneggeri mércével mérve is) brutális, ám mégis morbid módon vicces karaktert még sosem láttunk tőle. Miatta érdemes megnézni ezt az erősen közepes scifi-akciót.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.